Jacques Brel - REVIEWS

BREL DE DEFINITIEVE IN DE PERS 2013

BREL-REVIEWS-PAGINA-NFS

Leading Belgian folk music website New Folk Sounds published a very favorable review of the new biography. Some quotes: ‘the book offers a perfect mix between main themes and sidelines in Brel’s life. No doubt it has been a giant project to research all these details. […] Seghers is not a fan, but keeps professional distance to his subject.’ […] ‘Reads like a train’.

Read full review here 


Brel De DeFinitieve BIOGRAFIE in de pers 2012

br1

"Rene Seghers schrijft de definitieve biografie van Jacques Brel"

"Rene Seghers schreef 9 jaar geleden al een eerste versie van deze biografie. De auteur heeft de afgelopen jaren heel wat nieuwe feiten uit het leven van Brel gevonden, die gebundeld zijn in dit prachtig boek."

"...er staan tal van nieuwe ontdekkingen in wat het tot de meest complete biografie van Brel maakt."

"Naast de Definitieve Biografie en een hoofdstuk over De Askoy II bevat het boek een compleet overzicht van zijn oeuvre. Van de discografie, filmografie, composities voor anderen, de complete Brelcover-albums tot de top 10 van Brel-covers."

"Jacques Brel -De Definitieve Biografie' geeft een uniek en compleet overzicht over het leven van de chansonnier. Talrijke nieuwe feiten en de prachtige foto's maken van dit werk een meesterstuk dat niet mag ontbreken in de boekenkast van elke muziekliefhebber."

WATCH FULL REVIEW HERE:  boekenkast.jimdo.com

WATCH PHOTO REPORT HERE:  www.facebook.com


br2

"In Rupelmonde bij Kruibeke is de nieuwe biografie over Jacques Brel voorgesteld. Het boek is een verhaal van Brels kleurrijke, gepassioneerde leven."

WATCH TV-PRESENTATION HERE: tvoost.be


br3

"Definitieve biografie" Jacques Brel brengt nieuwe feiten aan het licht"

"De biografie brengt niet alleen een compleet met foto's geillustreerd overzicht van het leven van de Belgische zanger, maar ook een volledig geillustreerde discografie, onder meer met onuitgegeven en onbekende nummers, composities die hij voor anderen schreef, de beste Brel-covers en een complete videografie."

WATCH FULL REVIEW HERE: www.gva.be


br4

"Voorts komen onder meer zijn films, passies zoals vliegen en zeilen, de laatste reis van de Askoy, en het gevecht om de erfenis aan bod. Seghers betreurt dat hij de familie van Brel niet kon spreken."

"De biografie werd woensdag voorgesteld in Rupelmonde op het oude lichtschip 'De Westhinder', in aanwezigheid van onder Will Ferdy, 'stranger' John De Wilde en de Kruibeekse burgemeester Antoine Denert."

WATCH FULL REVIEW HERE: www.hbvl.be


br5

"In foto's van Brels priveleven primeert doorgaans huiselijk geluk, terwijl Seghers ruimschoots graaft in het liefdesleven. Zo brengt hij onder meer het verhaal van Marie-Louise Marieke uit Eeklo, mogelijk DNA die de vermeende Canadese zoon Eric Lehousse uitsluitsel kan geven over zijn afstamming, de relatie met Sylvie Rivet en gesprekken met Brels laatste levenspartner Maddly Bamy."

WATCH FULL REVIEW HERE: www.internetgazet.be


br6

"Jacques Brel herleeft in Rupelmonde"

WATCH FULL REVIEW HERE: www.standaard.be


br7

"Eindelijk de kans om van het gehele levensverhaal te genieten. Een mooi cadeau ook!"

"Seghers bezit unieke live opnamen uit de jaren vijftig, afkomstig uit de clubs waar de nog onbekende Brel destijds optrad. Samen met de scans van zijn allereerste testplaten voor de Hasseltse radio completeren ze de discografie van Brel."

WATCH FULL REVIEW HERE: 50plus.blog.nl