BREL AT THE COLLECTOR'S AND MEGA RECORD FAIR 13-14 APRIL

collectors13april

RS, the author of Jacques Brel De Definitieve Biografie has been invited to attend the famous Collectors & Maga Record Fair in Jaarbeurs Utrecht as VIP Guest in the weekend of 13 and 14 April. He will present there a number of rarities from his personal collection. In addition, there will be the possibility to buy the book, hand signed, at a limited, special fair price.

Read more

Brel De Defintieve on VPRO TV

On 6 and 12 January, Dutch VPRO Television will broadcast Brel’s famous 1964 concert in Bergen in their series ‘Vrije Geluiden’. The direct occasion is the publication of René Seghers’s biography Jacques Brel De Definitieve.

The introduction will focus on the book and the description there of Brel’s Bergen concert, after which the concert will be broadcast. 401Brel.nl has aided the broadcast with materials from the book.

VPRO Television
Nederland 1 6 January
(repeated 12 January)
10.30 AM

Viewable online here

Read more

The press on Brel de definitieve

Brel De Definitieve in the press

NEW FOLK SOUNDS: New Folk Sounds (2013 NEW!)

WEKKER-WAKKER RADIO: WekkerWakker.nl 

BOEKENKAST REVIEW: boekenkast.jimdo.com

VIDEO INTERVIEW TV OOST: tvoost.be

GAZET VAN ANTWERPEN: gva.be

INTERNETGAZET: internetgazet.be 

 • Untitled
 • 2012-09-27PM
 • 2012-09-277.11.28PM
 • IMG 4783
 • IMG 4780
 • slfr1
 • RS with Brel De Defintieve before a maquette of the Askoy II
 • Mayor of Kruibeke, Antoine Denert welcomes the visitors
 • Publisher Leo de Haes of Houtekiet (BE) explains why he embraced the book
 • RS with the great Belgian singer Will Ferdy, who started the Brel cover tradition there
 • German chansonniere Maegie Koreen with RS
 • RS presenting a Powerpoint presentation on Brel De Definitieve

Read more

Interactief

image005Jacques Brel | De Definitieve is volledig interactief met de website 401Brel.nl. Niet alleen staan hier aanvullingen op belangrijke onderdelen van het boek als de Brel Cover Top-200, de lijst met complete Brel Coveralbums, de Brel Tribuutalbums en de Brel boekbesprekingen, maar u kunt er ook op stemmen. Gaandeweg alleen de bezoekers van de site de plaats van deze of gene song op de ranglijst bepalen. Dit gebeurt door middels van het unieke, generieke stemsysteem: alle unieke stemmen worden geteld en het stemsysteem plaatst de song of het boek automatisch op de plaats waar deze rechtens de uitgebrachte stemmen hoort. U kunt ook uw eigen bespreking van deze covers, albums of boeken toevoegen.

Nieuwkomers

image015Nieuwe Brel covers en nieuwe complete Brel Coveralbums komen in een soort tip-parade, de Hot-Parade geheten. Daar kunnen zij gedurende drie maanden stemmen verzamelen aan de hand waarvan hun binnenkomst in de definitieve ranking wordt bepaald.

Read more

Audiovisuele Interviews

image023Wij streven ernaar zoveel mogelijk coverartiesten, auteurs en ooggetuigen van Brels leven en werken op film of audio vast te leggen. Deze interviews zullen wij steeds een permanente plaats op de website geven, zowel daar waar deze personen hun eigen plaats hebben, als in een speciale videografie.

Read more

Wanted: Captain Helmut Rutten

image029Voor de reconstructie van een van de kleurrijkste episodes uit de avonturen van de Askoy zoeken wij contact met kapitein Helmut Rutten. Hij bestuurde het schip toen de feds het in eind jaren 80 in beslag namen wegens hasjsmokkel. Hoewel illegaal in veel landen, is hasj legaal verkrijgbaar in Nederland en wij zijn Dhr. Rutten dan ook vooral dankbaar voor zijn bijdrage aan deze avontuurlijke episode in de geschiedenis van de boot. Het zou fantastisch zijn als hij zijn herinneringen aan de Askoy bij die van de andere schippers wil voegen. Kent u Helmut Rutten of ben u hem, neem dan svp contact met ons op via deze Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Read more

401www.nl

401 logo bijgewerktDeze high tech website is gebouwd met de steun van 401www.nl, onze enige sponsor. Wij vragen niet zozeer om steun voor het uitbreiden en overeind houden van deze arbeidsintensieve website, maar mocht u behoefte hebben aan advies inzake optimalisatie of opschaling van uw eigen websites, of wilt u een website beginnen, bezoek dan eens de site van 401www.nl

ASKOY II ON THE LOOSE

 • 1
 • 2
 • 3

The Askoy II has recently left the dock at Nieuwe Scheldewerven where it was welded and treated with the love it so desperately needed, after having been buried in the News Zeeland's desolate beach sands for so many years. We congratulate Piet and Staf Wittevrongel and the Askoy II foundation with this major step towards getting her to sail again!

Read more

Jacques Brel | De Definitieve Biografie

image001

BESTEL NU HANDGESIGNEERD DOOR AUTEUR MET DEDICATIE

EURO 45 INCL. VERZENDING NEDERLAND

BUY HERE

Lees hier alles over René Seghers nieuwe Jacques Brel biografie, Jacques Brel | De Definitieve. Het boek dat groot Brel nieuws brengt, zoals een gesprek met zijn vermeende zoon, de echte Marieke, onthult de echte namen van zijn geheime liefdes en vertelt het ongelofelijke verhaal van Brels boot, de Askoy II. Met de memoires van hen die met Brel optrokken in zijn zeemansjaren, zoals Maddly Bamy, Prisca Parrish, Kathy Cleveland en Lee Adamson. Tevens met de complete, geïllustreerde Brel discografie & videografie (in full color), almede het ongelofelijke verhaal van de Brel covers. Meer dan 3.000 zijn er officieel uitgegeven door artiesten zo uiteenlopend als Wende, Liesbeth List, Frank Sinatra, Barbra Streisand en Madonna tot en met tot en met artiesten uit China, Vietnam, IJsland of Japan!

Read more

Video section updates

image003Wij hebben exclusieve video-interviews toegevoegd met Brel coverartiest Filip Jordens, met de bergers van de Askoy II Piet en Staff Wittevrongel en met de man die zich in zijn eentje verplichtte tot het restaureren van romp en masten, Peter Jansens van de Nieuwe Scheldewerven te Rupelmonde.

Complete Brel Cover Albums

image011De complete Brel cover albums brengt de chronologische lijst van alle compleet aan Brel gewijde cover albums op vinyl, cassette, cd, cd-r of video/dvd. Het criterium om als 'compleet' Brel cover album te worden beschouwd is dat er tenminste 4 Brel liedjes op staan. Daarvan zijn er sinds 1958 meer dan 230 uitgegeven, die hier allen gerecenseerd worden. Behalve dat u er ook op kunt stemmen, bestaat ook hier de mogelijkheid uw eigen recensie toe te voegen. Het boek geeft in aanvulling hierop de high-res hoesjes en de complete tracklists, alsmede een prachtig geïllustreerde inleiding.

Read more

Ode to Brel

image019Behalve de duizenden Brel covers zijn er tussen 1966 en vandaag de dag meer dan 100 Brel Tribuutsongs en/of albums opgenomen, die Brel memoreren, bekritiseren, parodiëren of tegenspreken. 401Brel.nl brengt het complete chronologische overzicht, met het bekende stemsysteem. Met een druk op de knop stemt u, of schakelt u over van het chronologische naar het alfabetische overzicht, of naar het op populariteit gerangschikte lijst. Net als elders kunt u ook hier natuurlijk uw eigen recensie of commentaar toevoegen.

Read more

Askoy II

image025Jacques Brel | De Definitieve brengt een uitgebreid essay met daarin het ongelofelijke verhaal van Brels boot, the Askoy II. Dat verhaal loopt van de creatie van het schip onder de Belgische architect Hugo van Kuyck tot en met het vergaan van het schip in een vliegende storm voor de kust van Nieuw Zeeland. Waar het volledige, ijk geïllustreerde verhaal in het boek staat, brengt de website de laatste stand van zaken aangaande de renovatie van de Askoy, nadat de gebroeders Wittevrongel het wrak op wonderbaarlijke wijze wisten te bergen.

Read more

Wanted: Prisca Parrish

image031Prisca Parrish schreef een boek over haar reis op de Korrig, op welk schip ze in 1973 met Brel, Maddly en de Askoy opvoer door het Panamakanaal. Het is niet mogelijk gebleken haar te contacteren, teneinde haar over haar boek en haar reis te interviewen. Wij zouden graag in contact komen met mevrouw Parrish. Kent u haar of ben u Prisca Parrish, neem dan svp contact met ons op via deze Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Read more